DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

16.1 C
București
18.2 C
Sibiu
16.4 C
Suceava
13 C
Covasna
14 C
Piatra Neamț
13 C
Braşov
13.5 C
Bistrița
13.8 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, mai 19, 2024

Raport îngrijorător: pădurile Germaniei, distruse de secetă

Recomandate

Aproximativ 80% dintre arborii din pădurile Germaniei suferă de „moartea coronamentului”, potrivit raportului anual al guvernului privind pădurile, citat de Euractiv.

Raportul anual, care a fost comandat de Ministerul german al Agriculturii și Pădurilor, indică rezultate „îngrijorătoare”. „Pădurea este un pacient care are nevoie de ajutorul nostru”, a declarat ministrul Agriculturii și Pădurilor Cem Özdemir într-un comunicat.

Moartea ramurilor și a vârfurilor ramurilor este văzută ca un semn de stres, efect al dăunătorilor sau boală, iar studiul a constatat că starea pădurilor germane nu s-a îmbunătățit în 2022 față de anul anterior, iar ponderea arborilor neafectați a stagnat la 20%.

Numărul mare al arborilor nesănătoși din Germania de-a lungul anilor poate fi explicat prin faptul că pădurile nu s-au putut recupera după anii secetoși pe care i-a cunoscut Germania din 2018, au adăugat cei din minister.

Ce-i drept, ei au plantat mai mult molid în ultimele secole, pentru industrie, în locul foioaselor. Molidul are înrădăcinare superficială, așa că este afectat imediat de secetă și se usucă. Seceta din ultimii ani a slăbit arborii și i-a făcut pradă ușoară pentru dăunătorii care se reproduc masiv, mai ales gândacii de scoarță și diverse omizi. În plus, în ultimii 30 de ani au existat reduceri masive de locuri de muncă în sectorul forestier.

„Cel mai valoros ecosistem al nostru suferă”, a spus Özdemir. „Numai pădurile sănătoase stochează carbon și acționează ca aparate naturale de aer condiționat”, a adăugat el. „Trebuie să continuăm să acționăm decisiv, astfel încât pădurile noastre să poată rezista la secetă și la temperaturi mai ridicate în viitor”, a subliniat el, adăugând că acest lucru ar însemna crearea de păduri mixte, mai degrabă decât monoculturi.

În vara anului trecut, Özdemir a prezentat un program de sprijin de 900 de milioane EUR pentru a sprijini măsurile privind clima și biodiversitatea în silvicultură. Cu toate acestea, din moment ce fondurile vor fi alocate în tranșe pe mai mulți ani, specialiștii au spus că pachetul este prea mic.

Sursa: euractiv.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi