DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

22.6 C
București
16.3 C
Sibiu
19.3 C
Suceava
20.3 C
Covasna
19 C
Piatra Neamț
20.2 C
Braşov
17.1 C
Bistrița
20.5 C
Râmnicu Vâlcea
marți, octombrie 8, 2024

Românii și-au cumpărat sobe și șeminee încă din august! „Un lemn de foc tot mai găsești!”

Recomandate

O afacere care merge bine în această perioadă de criză energetică este cea a comerțului cu sobe și șeminee. Am stat de vorbă cu un importator și distribuitor de astfel de produse și ne-a declarat că e pentru prima dată de când are afacerea când a avut vânzări încă din luna august.

„De obicei, perioada clasică de vânzări pentru noi sunt lunile octombrie, noiembrie. În acest an, însă, am vândut în august un număr triplu de sobe și șeminee față de aceeași perioadă din anii trecuți”, a spus, pentru forestmania.ro, Ioan Ungureanu, patronul firmei Weekend SRL.

Ca importatori, ei aduc produse din Germania, Serbia, Franța dar și România și le vând apoi în cele 200 de magazine cu care au contract în toată țara. De la marile lanțuri ale multinaționalelor, până la magazine mai mici. Ba chiar au vândut sobe și în Ungaria.

„Lumea s-a speriat de lipsa gazelor, de prețurile mari la energie și au trecut pe sobe. Se vând peste tot, de la sate, la București. De la cele mai ieftine, la cele mai scumpe”, mai explică Ungureanu. Adică de la 500 de lei, la peste 20.000 de lei.

Firma are și atelier de sticlă termorezistentă, specială pentru șeminee. Aceasta vine sub formă de plăci din Germania, este tăiată și prelucrată aici, în Sfântu Gheorghe, Covasna, și este apoi livrată către producătorii de șeminee. Este o sticlă specială, care rezistă la sute de grade Celsius.

Au apărut și focarele „eco”

Odată ce Uniunea Europeană a cerut emisii mai puține, s-au conformat și producătorii de șeminee. „Avem focare eco, cu dublă combustie, care ard mai bine toate gazele. Sunt realizate în așa fel încât să polueze cât mai puțin, cum se cere. Practic, au o ardere secundară a elementelor chimice din componența lemnului care nu au ars inițial”.

În plus, compania face profit și dintr-o multitudine de accesorii.

Depozitele sunt pline de burlane, perii, soluții pentru curățat sticla, materiale de întreținere.

„Sobele pe lemn continuă să se vândă, cele pe peleți s-au oprit. Un lemn de foc tot mai găsești. Vindem sobe de gătit, sobe de încălzit și șeminee, toate pe lemne”, ne mai explică managerul firmei.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi