DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

1 C
București
-2.1 C
Sibiu
-2.6 C
Suceava
-7.1 C
Covasna
-4 C
Piatra Neamț
-2.6 C
Braşov
-6.6 C
Bistrița
-1.3 C
Râmnicu Vâlcea
luni, ianuarie 13, 2025

Romsilva a plantat aproape 20 de milioane de puieți în campania de împăduriri de primăvară

Recomandate

În campania de împăduriri de primăvară, încheiată recent, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a plantat 19,8 milioane de puieți forestieri și a regenerat 10.503 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, cu 8,9% peste programul prevăzut.

Potrivit unui comunicat al regiei, transmis forestmania.ro, au fost regenerate natural 7.294 hectare fond forestier și au fost regenerate prin lucrări de împăduriri 3.209 hectare, inclusiv 32 hectare de perdele forestiere, cu 332 hectare în plus față de programul campaniei de împăduriri de primăvară.

Tot în cursul campaniei de împăduriri de primăvară au fost efectuate lucrări de completări pe 2.008 hectare fond forestier și lucrări de refacere a plantațiilor pe 497 hectare.

Programul anual de regenerare a fondului forestier de stat administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, prevede regenerarea a 13.126 de hectare fond forestier, 8.893 hectare prin regenerări naturale și 4.233 hectare prin regenerări artificiale, lucrări de completări curente în plantații pe 2.368 hectare și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe 826 hectare, pentru toate lucrările fiind alocat un buget de 220,4 milioane lei.

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.545 hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului, din care 48.217 hectare prin regenerări naturale și  24.328 hectare prin lucrări de împăduriri, plantând 132,9 milioane de puieți forestieri.

Sursa: Romsilva

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Prezentarea este subiectivă, deoarece Romsilva a împădurit în urma tăierilor de păduri în fond forestier, în afara perdelelor forestiere .
    Deci ….a regenerat 10.503 hectare fond forestier….. înseamnă că au fost tăieri definitive pe această suprafaţă, unde după eliminarea arborilor, regenerarea constă din cea instalată natural şi cel realizat artificial .
    ….. au fost regenerate natural 7.294 hectare fond forestier și au fost regenerate prin lucrări de împăduriri 3.209 hectare…. ,
    dar normele silvice spun că regenerarea naturală în urma tratamentelor de regenerare trebuie să fie minim 70%, restul să fie completări.
    Nu este nimic deosebit şi au făcut treaba , cu regenerări naturale (promovarea genetică locală) sub prevederile Normelor silvice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi