DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

22.9 C
București
16.3 C
Sibiu
20.2 C
Suceava
17.9 C
Covasna
17.1 C
Piatra Neamț
19 C
Braşov
18.5 C
Bistrița
19 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, septembrie 22, 2023

Roxana Bărbieru, avansată în poziția de CEO al companiei Tree to Textile

Recomandate

Românca Roxana Bărbieru, vicepreședinte pe zona de Emerging Business & Alliance Management la Divizia de Biomateriale a Stora Enso, a fost avansată, începând cu luna iunie, la poziția de CEO al companiei Tree to Textile. Aceasta este o companie cu sediul în Suedia, deținută de Stora Enso împreună cu H&M, Ikea și LSCS Invest, ce are ca scop dezvoltarea de noi tehnologii pentru a produce fibre textile cu o amprentă de carbon scăzută asupra mediului și costuri mai mici. Noua fibră este compusă din celoluză, produsă din materii prime provenite din arbori.

Roxana Barbieru are peste 20 de ani de experiență în management internațional în mai multe industrii, inclusiv textile, bunuri de larg consum și materiale regenerabile. Domeniile ei de expertiză acoperă managementul general, extinderea de noi afaceri, fuziuni și achiziții și brevetare, printre altele.

Absolventă a Facultății de Chimie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Roxana Bărbieru a încheiat cu Summa cum Laude Universitatea Tehnică Carolo-Wilhelmina din Braunschweig, are două MBA (Master in Business Administration), unul în Singapore, unul în California. A lucrat ca cercetător atât în mediul universitar, cât și în companii, inclusiv în Singapore. Are peste 15 ani de experiență în management internațional în domeniul textilelor, industria bunurilor de larg consum și a materialelor regenerabile.

Domenii cheie de expertiză: management general, cercetare și dezvoltare și operațiuni, dezvoltare afaceri, fuziuni și achiziții, strategie corporativă, consultanță în biotehnologie și produse chimice de specialitate. Inventator a peste 30 de brevete.

„Industria textilă se confruntă cu provocări complexe. Este nevoie de fibre textile mai durabile, bio, la un cost accesibil. TreeToTextile are potențialul de a revoluționa industria textilă în cadrul misiunii sale: Fibre mai bune pentru toți.

Pentru a sprijini procesul de dezvoltare, TreeToTextile a numit-o pe Roxana Barbieru, PhD, MBA, în funcția de director executiv începând cu 1 iunie 2023. În prezent, Roxana Barbieru este vicepreședinte Emerging Business & Alliance Management la Divizia de Biomateriale a Stora Enso, și membru al consiliului de administrație al TreeToTextile din 2019”, se arată într-un comunicat al companiei.

Alături de Roxana Bărbieru, a fost numit și un nou președinte al consiliului de administrație, în persoana lui Ole Terland.

„Salutăm cu căldură atât numirea Roxanei, cât și a lui Ole, în conducerea companiei. Împreună, au o experiență de neegalat care ne va ajuta să ne extindem tehnologia pe piață, să construim alianțe și să ducem activitatea mai departe”, a spus Nils Månsson, președintele al Category Manager al Inter IKEA Group.

TreeToTextile a fost înființată în 2014 de către antreprenorul Lars Stigsson, H&M Group și Inter IKEA Group, cu obiectivul de a dezvolta și comercializa un proces mai durabil de fibră celulozică și de a-l introduce pe piață rapid. În 2016, au fost produse primele produse de fibră, iar în 2017 a fost dezvoltată o linie inițială a conceptului. Stora Enso s-a alăturat în 2019, iar în 2021, a fost comunicat anunțul înființării unei fabrici Demo la sediul Stora Enso din Nymölla. Investiția a fost susținută de agenția suedeză pentru energie, iar uzina Demo urmează să fie inaugurată în 2023.

„Sunt foarte încântată să mă alătur TreeToTextile și să preiau conducerea ca CEO. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu echipa remarcabilă a TreeToTextile, cu proprietari puternici și parteneri inovatori pentru a face fibrele textile durabile accesibile tuturor”, a spus Roxana Bărbieru despre viitorul ei rol.

„TreeToTextile este construit pe o viziune comună: textile mai bune, în armonie cu natura, pentru toți. Combinând spiritul antreprenorial al lui Lars Stigsson, expertiza în celuloză a Stora Enso și cunoștințele despre clienți și textile ale H&M Group și ale grupului Inter IKEA, TreeToTextile a creat posibilitatea de a introduce pe piață o nouă fibră textilă durabilă. Credem că amestecul de competențe și dimensiunea globală a proprietarilor noștri ne oferă o oportunitate unică de a avea un impact asupra industriei textile. Pentru beneficiul planetei și al tuturor celor care trăiesc pe ea. Scopul nostru este în primul rând să onorăm propria noastră declarație vizionară, dar și să inspirăm și să catalizam noi inovații și colaborări care schimbă jocul.

Față de bumbacul de pe piață, conceptul TreeToTextile ar însemna un consum semnificativ mai mic de apă și nici o utilizare de pesticide, erbicide sau îngrășăminte. Obiectivul TreeToTextile este de a îmbunătăți și de a inova constant textilele fabricate din celuloză, precum și de a le face accesibile furnizorilor și mărcilor din întreaga lume”, se mai arată în comunicatul companiei.

Forestmania.ro a realizat, în septembrie 2022, un interviu amplu cu Roxana Bărbieru. Îl puteți citi AICI.

Sursa: Tree to Textile

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi