DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

28.3 C
București
21.3 C
Sibiu
21.2 C
Suceava
22.7 C
Covasna
20.1 C
Piatra Neamț
20.7 C
Braşov
20.4 C
Bistrița
23.1 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iunie 21, 2024

Satul olimpic Paris 2024 este construit 40% din lemn

Recomandate

Satul sportivilor de la Olimpiada de la Paris din 2024 este construit 40% din lemn. Vorbim despre 20 de clădiri care vor găzdui 2.500 de sportivi.

Jocurile olimpice sunt o ocazie extraordinară de promovare internațională a industriei lemnului din Franța, au spus reprezentanții France Bois 2024.

Tocmai cu scopul de a promova realizările metodologice și tehnice ale construcției din lemn, cei de la France Bois 2024 și Fibois France au organizat, recent, vizite în Satul Sportivilor și întâlniri de lucru. Evenimente prin care își propun să informeze autoritățile contractante asupra avantajelor construcțiilor din lemn, în concordanță cu obiectivele lor de a promova lemnul.

Clădirile proiectate pentru Jocurile de la Paris 2024 au fost gândite în așa fel încât să servească atât Jocurilor Olimpice, cât și să rămână ulterior „moștenire” pentru locuitorii din zonă – vor face parte din cartierele destinate locuitorilor, magazinelor și birourilor.

Caietul de sarcini pentru Satul Olimpic prevedea, de altfel, că „toate clădirile sub opt etaje vor fi construite din lemn, iar clădirile mai înalte vor fi realizate din materiale mixte care prevăd și lemn”.

Pactul pentru lemn și biosurse

Din 2020, rețeaua Fibois desfășoară misiunea Pactul pentru lemn și biosurse, al cărei obiectiv este de a angaja comunitățile, dezvoltatorii, promotorii și proprietarii de terenuri să utilizeze o cotă minimă de materiale lemnoase și produse biosurse certificate în construcțiile noi dar și in proiectele de renovare.

„Pactul lemn-biosurse susținut de Fibois face posibilă multiplicarea acestei dinamici a construcțiilor din lemn în Franța, prin angajamente concrete din partea celor care au proiecte de construcții în următorii ani”. 

123 de proprietari de clădiri, dezvoltatori și autorități locale au semnat primele 4 pacte de biosurse din lemn inițiate de Fibois Île-de-France, Fibois Grand Est, Fibois Auvergne Rhône Alpes și Fibois Haut-de-France. Aceasta înseamnă peste 3 milioane m² de construcție și renovare din lemn întreprinse în următorii 5-6 ani.

Sursa: leboisinternational.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi