DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

16.1 C
București
18.2 C
Sibiu
16.4 C
Suceava
13 C
Covasna
14 C
Piatra Neamț
13 C
Braşov
13.5 C
Bistrița
13.8 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, mai 19, 2024

Șefa de promoție de la Cinegetică Brașov s-a angajat: lucrează în sectorul forestier din Germania

Recomandate

Alexandra Staicu, tânăra care în 2021 a absolvit prima specializarea Cinegetică din cadrul Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere Brașov, a plecat din România. Ea lucrează, de o săptămână, la firma de management forestier VitaForst din Zulpich, Germania.

Este colegă aici cu Alexandru Florin Voinea, cel mai cunoscut forestier român de pe TikTok, „ro_lumberjack”.

Alexandra a avut de ales între a lucra la Garda Forestieră din țară sau de a pleca în Germania.

„Am ales Germania și firma VitaForst pentru că am condiții mai bune de lucru aici. Deja m-am acomodat, e foarte bine. E o ofertă mai bună decât ce era în țară, plus că am ocazia să învăț limba germană. Aici este altă organizare, sunt mai multe avantaje, este multă responsabilitate dată unui tânăr inginer silvic. Am echipe pe care le coordonez, țin legătura cu pădurarii, este un sistem foarte bine pus la punct”, a declarat Alexandra pentru forestmania.ro.

Alexandra a făcut și un master în limba engleză, care, cel mai probail, îi este de folos aici – Multiple Purpose Forestry.

VitaForst este o firmă din orașul Zulpich și are mulți angajați români. Are în ofertă următoarele servicii: înființări și plantări de noi culturi forestiere, recoltare masa lemnoasă, educație forestieră, construcții instalații de vânătoare, cursuri de motoferăstrău, transport masa lemnoasă, îngrijire garduri vii, arbuști, arbori etc. Au și alte direcții, nu doar cea legată de pădure: instalare de acoperișuri verzi, dar și o serie de servicii destinate mediului rural.

Am mai scris despre Alexandra AICI.

Despre „ro_lumberjack” și viața lui în Germania puteți citi AICI.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi