Știați că există „pardoseala care iubește apa”? A creat-o EGGER și se numește Aqua+

0
356

De obicei, când vorbim de apă și materiale pe bază de lemn, nu ne dorim să le combinăm. Dar pardoselile laminate Aqua+ de la EGGER ne spun o altă poveste. Au fost special create pentru a depăși această barieră și a oferi un confort sporit în spațiile cu umiditate crescută, unde ne-am dori să înlocuim gresia rece cu un material ce ne conferă o stare de bine.

André Mack, coordonatorul acestui proiect în cadrul echipei de cercetare și dezvoltare EGGER, explică:

„Ne dorim mereu să descoperim noi domenii de utilizare sau să creăm beneficii noi în cazul pardoselilor noastre laminate. Câteodată, aceștia sunt pași mici, dar uneori, în cazul Aqua+ acesta a fost un salt într-adevăr foarte mare.”

Din acea perioadă își amintește de faza de început cu provocările aferente și progresele făcute în timpul diferitelor căi urmate.

„Ca în orice proces, au fost momente de încercări și nereușite. În timp, ne-am dat seama că procesul de producție nu se compară cu acele condiții pe care le aveam în laborator. Momentul de cotitură și care ne-a adus rezultate pozitive a fost decizia să lucrăm împreună cu un institut partener. După acel pas, am evaluat cei mai buni parametri de producție și am testat în mediul real de producție.

Când au ajuns pe piață, pardoselile laminate Aqua+ au fost primite bine de către clienți, care și-au dat seama repede de beneficiile produsului. Iar noi, la EGGER, eram convinși de proprietățile lui deosebite. Toate așteptările noastre au fost împlinite”, explică el.

O placă pentru pardoseală Aqua+ se compune din patru straturi:

1. O suprafață puternică și foarte rezistentă la frecare

2. Imagine decor

3. Un panou suport din lemn AQUA+

4. Balancer

Pardoselile laminate Aqua+ au trecut cu brio testul NALFA, în condițiile în care apa a fost ținută pe pardoseală timp de 3 ori mai mult decât în testul standard. Astfel, au obținut sigla pentru rezistență la umiditate timp de 72 de ore.

„Trebuie să aveți în vedere anumite aspecte atunci când vă doriți o astfel de pardoseală într-o zonă cu umiditate crescută. Este foarte important stratul suport, la fel de important ca și pardoselile. De exemplu, dacă diferența de înălțime este prea mare, dacă nu există o barieră de aburi sau se montează suportul greșit, atunci proprietățile pardoselilor laminate Aqua+ nu vor excela. Veți găsi informații suplimentare despre montaj în broșura noastră”, explică reprezentantul EGGER.

Mai merită spus că pardoselile Aqua+ de la EGGER sunt potrivite pentru spațiile cu umiditate ridicată, baie, bucătărie, inclusiv în zone comerciale, sunt ușor de curățat cu aspiratoare cu abur, sunt ușor de montat datorită sistemului CLIC It!

Sursa: EGGER

Detalii montaj Broșura EGGER:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.