DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

35 C
București
33.1 C
Sibiu
33.4 C
Suceava
33.6 C
Covasna
34.3 C
Piatra Neamț
31.9 C
Braşov
31.1 C
Bistrița
35.9 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

Student la Facultatea de Silvicultură Suceava, printre cei mai buni din lume la un concurs internațional

Recomandate

Emanuel Ciobanu, student în anul trei la Facultatea de Silvicultură din Suceava din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” s-a clasat pe locul 7 din 25 la un concurs internațional pe teme silvice. El a participat la „International Junior Forest Contest”, organizat în Rusia, la Moscova, între 16 și 19 noiembrie. Din motive de pandemie, această ediție a concursului – a 18-a – s-a desfășurat prin zoom.

Competiția a presupus teme de cercetare, iar cei 25 de tineri din toată lumea – inclusiv Brazilia, Mongolia sau China – au avut prezentări care i-au impresionat pe membrii juriului. Studentul din Mongolia, de exemplu, a studiat comunitățile de fluturi din zonele urbane și indicatorii pentru ecosistem. În ceea ce îl privește pe studentul nostru, el a avut o prezentare despre stejar, mai exact „Răspunsul stejarilor la schimbările climatice în zona de stepă”. Pentru a afla răspunsul, el a analizat stejari din 32 de locații, din care a luat nu mai puțin de 804 probe, pe care le-a analizat în Laboratorul de biometrie forestieră din cadrul Facultății de Silvicultură din Suceava.

Contactat de forestmania.ro, Emanuel Ciobanu a spus că a fost o experiență nouă pentru el și că orice student își dorește să participe la un concurs internațional. El a beneficiat de sprijinul profesorilor, în special al lui Cătălin Roibu, coordonatorul Laboratorului de Biometrie Forestieră. Cât despre lucrare, el ne-a detaliat: „Am analizat probele în funcție de mai mulți parametri, inclusiv cei de timp – un an. A rezultat că cel mai bun impact asupra stejarului îl au precipitațiile, iar impactul negativ vine din temperaturi extreme, fie cele prea scăzute, fie cele prea ridicate. Schimbările climatice reprezintă un pericol major in zilele noastre. Din lucrarea aceasta aflăm, de exemplu, care sunt condițiile la care se adaptează cel mai bine stejarul și unde îi este lui cel mai bine, prin urmare ar trebui să ținem cont și să facem plantații exact în acele zone. Acesta este rolul cercetării, să aibă răspunsuri, dar și soluții”, explică Emanuel Ciobanu.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi