DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

30.3 C
București
26.2 C
Sibiu
28.5 C
Suceava
27.3 C
Covasna
31.3 C
Piatra Neamț
28.6 C
Braşov
26.5 C
Bistrița
31.4 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

Tánczos Barna, în fața miniștrilor UE: „România are nevoie de lemn de foc. Să ținem cont de specific”

Recomandate

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, se află la Consiliul informal al miniștrilor Energiei și Mediului din Uniunea Europeană, ce se desfășoară la Amiens, în Franța, între 20 și 22 ianuarie.

El le-a transmis omologilor săi punctul de vedere oficial cu privire la lemnul de foc pentru încălzire, subliniind că în România nu sunt aceleași venituri ca în Vest:

„Directivele UE privind utilizarea lemnului recoltat nu trebuie să afecteze negativ populația României. Trebuie să găsim soluții pentru ca atingerea obiectivelor UE pentru atenuarea schimbărilor climatice și realizarea unei economii cu emisii zero să nu pună o povară excesivă asupra populației, ci să ne creeze oportunități.

În România, aproximativ 3 milioane de locuințe sunt încălzite cu lemn de foc, iar în aceste condiții trebuie să ținem cont de specificul local și național al fiecărui stat.

Protejarea grupurilor vulnerabile ridică provocări, în special în țări precum România, unde veniturile sunt sub media UE – despre aceasta am vorbit la lucrările Consiliului Informal de Mediu, care a avut loc în ultimele două zile în Franța.

În cadrul lucrărilor, am mai abordat teme care au vizat tranziția spre o agricultură ecologică, implementarea Strategiei UE privind chimicalele, dar am avut și intervenții pe tema produselor importate asociate defrișărilor”, a anunțat, în urmă cu scurt timp, pe pagina sa oficială de Facebook, ministrul Mediului.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi