DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

16.1 C
București
18.2 C
Sibiu
16.4 C
Suceava
13 C
Covasna
14 C
Piatra Neamț
13 C
Braşov
13.5 C
Bistrița
13.8 C
Râmnicu Vâlcea
duminică, mai 19, 2024

A fost numit un Consiliu de Administrație provizoriu la Romsilva

Recomandate

Regia Națională a Pădurilor Romsilva are, din 18 ianuarie, un nou Consiliu de Administrație, potrivit unui ordin al Ministrului Mediului, Tanczos Barna. Noua structură de conducere a regiei va funcționa pe o perioadă de 4 luni. În acest timp, RNP va trebui să organizeze concurs pentru numirea unui nou CA și a unui nou director general, conform OUG 109/ 2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Din noul Consiliu de Administrație al Romsilva fac parte următorii:

  • Porzsolt Levente, din partea Ministerului Mediului
  • Pitiș Cornel, fost director al Direcției Silvice Buzău
  • Balogh Sandor, fost director general adjunct al Romsilva între 2010 și 2012
  • Apostu Adrian Dănuț, care a fost membru și în CA-ul anterior, având funcția de președinte
  • Chiriloiu Armand, director Direcția Silvică Argeș
  • Oltean Gabriel Vasile, economist, membru și în CA-ul anterior (neexecutiv).
  • Reprezentantul Ministerului Finanțelor.

La prima ședință a noului Consiliu de Administrație, aceștia vor alege, prin vot secret, și noul președinte. Printre atribuțiile membrilor CA se numără: stabilirea principalelor direcții de activitate și dezvoltare ale regiei, alături de directorul general; gradarea, structura și numărul de angajați ale unităților și subunităților regiei; analizează și aprobă prgramele de activitate economică ale regiei; aprobă, la propunerea Comitetului director, planul de investiții; avizează bugetul de venituri și cheltuieli etc.

Noul director general al Romsilva, George Mierliță, a fost instalat în funcție odată cu încetarea mandatului fostului director general, Teodor Țigan, la 31 decembrie 2021. Anterior, George Mierliță a fost secretar de stat în Ministerul Mediului, responsabil cu pădurile. Potrivit CV-ului, este absolvent al Liceului Forestier Râmnicu Vâlcea și al Facultății de Silvicultură din Brașov. A predat atât la liceu, cât și la facultate (Craiova), ca profesor asociat, cursurile de amelioratii silvice, constructii hidrotehnice si dendrometrie.

Între 1996 și 2000 a lucrat ca inginer silvic, responsabil cu regenerarea pădurilor, pepiniere, investiţii, drumuri auto, forestiere şi mecanizare la Ocolul Silvic Bălcesti, Direcția Silvică Vâlcea. A fost șef serviciu și apoi inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare Vâlcea, apoi a lucrat în cadrul Direcției Silvice Vâlcea, din 2005 până în 2021.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi