DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

25.6 C
București
22.9 C
Sibiu
23.7 C
Suceava
23.7 C
Covasna
22.2 C
Piatra Neamț
22.9 C
Braşov
21.9 C
Bistrița
14 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, mai 25, 2024

Tendințele 2022 – 2023 în mobilier și culori. Stejarul e vedetă!

Recomandate

Revista Mobila prezintă trendurile în materie de mobilier și accesorii în acest an. Astfel, specialiștii spun că stejarul este foarte popular în 2022. Un dulap, o comodă, un bufet, o masă din stejar închis la culoare oferă camerelor de zi o prestanță luxoasă. În noile tendințe, wenge se remarcă drept o nuanță plăcută, contrastantă. Lemnul deschis la culoare (albit) nu mai este la modă, iar anul acesta va fi înlocuit de simplitatea rustică a lemnului masiv, închis la culoare. Formele retro, scaunele elegante de sufragerie vor fi un trend la mare căutare în anul 2022.

Tendințele în culoare

În 2023, următoarele culori vor deveni deosebit de populare.

Teracota

Această nuanță de cărămidă amestecată cu portocaliu, roșu și ocru arată impresionant în cazul mobilierului și accesoriilor. Este utilizată pe scară largă pentru a decora canapelele, fotoliile și măsuțele de cafea.

Menta verde

Va înlocui cu succes tonurile tradiționale de alb în mobilier. Arată grozav cu nisipiu, cafeniu și nuanțele de ocru. Dacă vă plac nuanțele reci, merită să adăugați smarald sau gri-albastru.

Sticlă verde

Această culoare se găsește adesea în designul mobilierului premium. Arată neobișnuit de inteligent și proaspăt și se potrivește perfect în stilurile minimalism și loft.

Muștar

Această nuanță caldă este asociată cu pământul și soarele. Folosirea ei în tapițeria mobilierului conferă camerei un aer aristocrat și originalitate. Petele de culoare gri, alb sau ciocolatiu vor ajuta la diminuarea luminozității tonului.

Albastru-gri

Mărește vizual spațiul, împrospătează interiorul și îi conferă luminozitate. Culoarea gri-albastru este combinată cu nuanțe închise de lemn sau tonuri de roz reci.

Culorile închise sunt recomandate pentru dulapuri și mobilierul modular. Producția de mobilă se îndepărtează de nuanțele palide și/sau albite ale lemnului, extrem de populare datorită tendinței ultimilor ani de a utiliza stilul scandinav. Noua serie de mobilier din lemn de culoare închisă aduce înapoi farmecul rafinamentului retro, oferind o nouă viziune asupra luxului modern. Lemnul atemporal este combinat cu sticlă și metal în soluții de design originale.

Mânerele și picioarele metalice sunt tușele perfecte pentru finisaj, adăugând un plus de farmec, din vremuri trecute. Combinația de nuc, aur, alamă și marmură neagră conferă rafinament multor piese de mobilier.

Motive naturale

Materialele naturale și apropierea de natură în amenajare sunt populare, în continuare. Designul trebuie să fie de înaltă calitate, atractiv și vizibil orientat spre ecologie. Mobilierul din lemn finisat aparent abrupt conferă o notă naturală interiorului. Aceeași direcție se va reflecta în culorile tapițeriei. Tonurile naturale se potrivesc perfect cu preferința stiliștilor pentru simplitate și funcționalitate în 2023.

Sursa: revistamobila.ro

Foto: spotondesign.ro, pxhere.com

Mai multe articole

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi