DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

DESCARCĂ APLICAȚIA:

19.4 C
București
12.2 C
Sibiu
17.2 C
Suceava
11.4 C
Covasna
14.7 C
Piatra Neamț
12.5 C
Braşov
15.8 C
Bistrița
17 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, septembrie 23, 2023

WoodHub: A început construcția celei mai mare clădiri din lemn din Danemarca

Recomandate

O clădire din lemn cu șase etaje ce va găzdui mai multe agenții guvernamentale va fi cea mai mare construcție pe structură din lemn din Danemarca.

Proiectul WoodHub aparține firmei de arhitectură C.F. Møller Architects – una dintre cele mai importante societăți de profil din Scandinavia, cu 90 de ani de experiență, premiați în repetate rânduri atât în regiunea nordică, dar și în întreaga lume.

Cu această nouă clădire, Odense va juca un rol foarte important în tranziția verde. Proiectul va arăta calea de urmat – folosirea unui material de construcție regenerabil care stochează carbonul (calitatățile de bază ale lemnului), arată cei de la Build in Wood.

Noul centru de birouri din Odense va găzdui 1.600 de angajați publici într-o clădire durabilă, modernă și optimă pentru mai mulți utilizatori, care se potrivește cu împrejurimile.

Parterul conține centre de întâlniri, cantină și funcții publice de front-office. Este gândit să susțină viața urbană, permițând accesul publicului la grădina interioară și în spațile de recreere ce vor fi de-a lungul fațadei exterioare.

Clădirea asigură, de asemenea, multă lumină naturală și un climat interior echilibrat. Terasele de pe acoperiș și grădinile din curte, precum și toate spațiile verzi oferă oaze de recreere și locuri pentru pauze și întâlniri în aer liber – și, în plus, sporesc biodiversitatea din cartier.

Cu 31.000 m² de construcții din lemn masiv, proiectul este emblematic pentru clădirile de birouri durabile din Danemarca. Stâlpii vizibili din lemn masiv și construcțiile din CLT parțial vizibile sunt utilizate ca materiale de construcție portante și recurente. Acest lucru contribuie la o reducere de CO₂ cu 5.400 de tone pe o durată de viață de 50 de ani, precum și la o arhitectură superbă, care va avea un efect pozitiv asupra mediului.

Fațadele sunt realizate din aluminiu reciclat, în nuanțe roșu-maro, care se potrivesc cu fațadele din cărămidă ale clădirilor din jur, creând astfel o imagine simplă și rafinată.

WoodHub va fi inaugurat în 2026.

Sursa: woodhub.dk, cfmoller.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi