DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.1 C
București
19.1 C
Sibiu
21.9 C
Suceava
18.6 C
Covasna
18.8 C
Piatra Neamț
18.5 C
Braşov
18 C
Bistrița
22 C
Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, iulie 20, 2024

Woodoo: 31 de milioane de dolari pentru transformarea deșeurilor din lemn

Recomandate

Woodoo, un start up de biotehnologie din Paris fondat în 2017 și care transformă deșeurile din lemn în alternative pentru materiale de construcție, a strâns fonduri de 31 de milioane de dolari pentru proiectele sale, anunță venturebeat.com.

Reprezentanții companiei, care se definesc drept „magicieni ai lemnului”, au declarat că vor folosi deșeurile din lemn ca alternativă la piele, sticlă, beton și oțel.

Lowercarbon Capital, un fond pentru tehnologii climatice creat de investitorul Chris Sacca, conduce inițiativa. One Creation, o firmă de investiții cu sediul în Elveția, parteneri instituționali precum și unii dintre cei mai de succes antreprenori din Europa, sunt parte din proiect.

Compania va folosi noul capital pentru a-și extinde platforma tehnologică de la bunuri de lux la materiale de construcție de bază care depășesc oțelul și betonul ca rezistență, greutate, aspect și cost.

Tehnologia Woodoo folosește produse din lemn de calitate scăzută și utilizează platforma de inginerie proprie pentru a le transforma în materiale premium. Această transformare acționează la nivel molecular, asupra ligninei.

„Deoarece deficitul de materii prime și avariile din lanțurile de aprovizionare globale amenință securitatea noastră economică și națională, “alchimia” biologică a Woodoo ne permite să reconstruim industriile de bază cu materiale cu emisii de carbon negative pe care le putem aproviziona chiar aici în Europa”, a declarat CEO-ul și fondatorul companiei, Timothée Boitouzet.

Sacca a adăugat că „transformarea deșeurilor din lemn în zgârie-nori nu este doar o realizare ecologică, ci se traduce direct în estetică atrăgătoare, bugete de construcție mai mici și rezultate mai spectaculoase.”

Tehnologia Woodoo a atras deja atenția clienților de top din trei linii de produse: auto, bunuri de lux și construcții. Gama lor de produse include suprafețe și panouri, interfețe tactile și obiecte de lux din piele.

Woodoo a încheiat un parteneriat comercial și tehnic cu Garnica, lider european în construcții industrializate din lemn. Această colaborare va avea tehnologiile inovatoare Woodoo integrate în portofoliul de produse pentru construcții Garnica, oferind o nouă gamă de materiale durabile și de înaltă performanță pe bază de lemn.

„În calitate de lideri în produse de lemn de înaltă calitate, suntem convinși că viitorul construcțiilor va implica descoperiri bio-tehnologice. Acesta este motivul pentru care Garnica are plăcerea de a anunța semnarea unui parteneriat strategic cu Woodoo pentru a dezvolta o gamă de materiale lemnoase modificate la nivel molecular. Această colaborare ne va permite să oferim soluții de construcție de înaltă performanță, inovatoare, economice și locale cu obiectivul comun de a ne crește cota de piață în SUA și de a ne consolida poziționarea în Europa”, a spus Juan Albiñana, directorul Garnica, într-un comunicat.

Pentru a satisface cererea în creștere pentru platforma sa tehnologică, Woodoo a deschis recent o nouă unitate de producție.

Sursa: venturebeat.com, woodoo.com

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi