DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

27.3 C
București
25.2 C
Sibiu
25.8 C
Suceava
25.7 C
Covasna
26.3 C
Piatra Neamț
24.5 C
Braşov
26.2 C
Bistrița
29.7 C
Râmnicu Vâlcea
marți, iulie 23, 2024

Guvernul a decis: mai puține posturi de conducere în Ministerul Mediului

Recomandate

Hotărârea pentru modificarea și completarea HG 43/2020 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor a fost aprobată azi în ședința de Guvern. Aceasta prevede reducerea numărului de posturi de la 591 la 524, iar numărul secretarilor de stat se reduce de la 7 la 5. (Posturile de secretar de stat erau vacante). Totodată, se reduce numărul de posturi de conducere de la 60 la 43 și se întăresc structurile care gestionează fonduri europene și PNRR.

Potrivit unui comunicat transmis de minister, documentul prevede optimizarea funcționării Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor în conformitate cu prevederile din Legea nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, cu modificările și completările ulterioare.

„Îndeplinim cerințele legale, creând o structură mai suplă și premisele unui management performant, cu un flux de lucru mai eficent și un proces decizional mai rapid.

Mediul este o tematică prioritară pentru UE, avem nevoie de politici menite să protejeze mediul, biodiversitatea și sănătatea cetățenilor, să promoveze tranziția către o economie circulară, de aceea sper că prin această reorganizare răspundem priorităților la nivel administrativ, redirecționând resurse suplimentare către structurile care gestionează fondurile europene și digitalizarea,

Următoarea etapă va cuprinde instituțiile aflate în subordinea, în coordonarea sau sub autoritatea MMAP. În cazul acestora, pe lângă aplicarea acelorași principii – reducerea posturilor de conducere, absorbția fondurilor europene și digitalizarea – un alt obiectiv principal referindu-se la întărirea structurilor teritoriale, care au fost neglijate în ultimii ani”, a declarat Mircea Fechet, ministrul mediului, apelor și pădurilor.

În organigrama inițială, despre care am scris în februarie 2022, exista și Corpului atașaților pe probleme de mediu, persoane care ar fi urmat să asigure reprezentarea ministerului în cadrul misiunilor diplomatice ale României în străinătate și care să participa activ la negocieri. După cum ni s-a explicat la acea dată, „pentru punerea în practică a politicii climatice din cadrul Pactul Ecologic European în România, este nevoie de îmbunătățirea capacității instituționale în acest domeniu la nivelul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor”. Acest corp al atașaților de mediu nu mai apare în noua organigramă. Detalii din prima variantă, AICI.

Sursa: Ministerul Mediului

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi