DESCARCĂ APLICAȚIA:

ForestMania e despre și pentru iubitorii de pădure și lemn

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

ÎNTREBĂRILE VOASTRE

26.1 C
București
20.2 C
Sibiu
21.1 C
Suceava
21.6 C
Covasna
21.4 C
Piatra Neamț
17.4 C
Braşov
21.6 C
Bistrița
24.8 C
Râmnicu Vâlcea
vineri, iulie 19, 2024

Organizatorul Superkarpata Trophy: Românii au ceva cu Austria, nu cu noi

Recomandate

Organizatorul Superkarpata Trophy a declarat, pentru un site de știri din Bihor, că toată campania împotriva evenimentului organizat de el în Apuseni e legată de Austria și de faptul că țara lor a votat împotriva intrării României în Schengen și nu de competiția cu 80 de mașini de teren din pădurile noastre.

Austriacul Georg Müller-Hartburg spune că imaginile folosite de români când vorbesc despre Superkarpata sunt din Austria. Și că mașinile lor nu au intrat în arii protejate, deși comisarii Gărzii de Mediu Bihor și rangerii Parcului Natural Apuseni i-au prins pe cinci dintre ei chiar într-o astfel de arie, motiv pentru care i-au și amendat.

Potrivit comisarilor Gărzii de Mediu, participanții la SuperKarpata Trophy au traversat aria protejată Muntele Șes, de pe teritoriul orașului Aleșd și al comunelor Aușeu, Borod, Bratca, Brusturi, Derna, Lugașu de Jos, Popești, Suplacu de Barcău și Șinteu. Austriacul spune însă că  aceste zone se află „la 300 de kilometri” distanță de traseul lor și că mașinile nu au fost „vreodată” acolo.

În urma dovezilor comisarilor Gărzii de Mediu el a primit o amendă de 50.000 de lei, ca organizator.

„Din păcate, anul acesta am trăit o campanie care nu s-a mai văzut până acum în cei 19 ani de existență. După o analiză detaliată însă, nu a fost îndreptată atât împotriva evenimentului nostru în sine, ci mult mai mult împotriva Austriei”, spune el.

Pentru participarea la Superkarpata Trophy taxa a fost de 3.000 de euro / mașină, plus câte 900 de euro pentru co-pilot sau alți membri ai echipajului. Cum au fost 80 de mașini, un calcul simplu arată că încasările lui Müller-Hartburg au fost de peste 240.000 de euro.

„După modul în care Austria a tratat România în ultimii ani, nu este de mirare: alocația pentru copiii care locuiesc în România a fost redusă masiv (n.red. copii născuți în Austria sau ai româncelor care au muncit în Austria), iar punctul culminant a fost veto-ul guvernului nostru împotriva aderării României la Acordul Schengen.

În ultimele zile am fost profund stânjenit și chiar jenat să fiu austriac. Pot să înțeleg și reacția oamenilor și a diverselor mass-media, deși sunt extrem de dureroase. Mi se pare important să se cunoască contextul. Pentru că, în acest context, se poate explica mulțimea de rapoarte negative și constantele rapoarte false”, a explicat organizatorul SuperKarpata Trophy.

Sursa: Jurnal bihorean

Am mai scris despre Superkarpata Trophy AICI și AICI.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi