Departamentul de Silvicultură și Inginerie Forestieră din cadrul Facultății de Protecția Mediului, Universitatea Oradea, organizează joi, 11 ianuarie, prima ediție a Workshop-ului „Valorificarea produselor pădurii”. Evenimentul este inițiat de profesorul Cristian Ghiță Crainic, șef de lucrări și doctor inginer în silvicultură. Vor mai fi prezenți și colaboratori ai departamentului, de la INCDS Oradea și șefi de ocoale din județ.
„Evenimentul este la prima ediție, ca workshop, dar noi avem în fiecare an o prezentare a produselor pădurii pentru studenții noștri. Le prezentăm eșantioane, câteva zeci, spre 100. Miere, păstrăv afumat, cătină, suc etc.
Facem acest workshop în special pentru studenții din anul I. Pentru că ei trebuie să știe de la început că pădurea oferă o imensitate de bunătăți, să spun așa, să nu vadă doar bușteanul din rampă. Vom face o detaliere pe grupe de produse, iar câțiva studenți vor avea și ei prezentări. O parte dintre ei au participat la mobilități ERASMUS și au fost în alte țări și ne vor împărtăși din ce au văzut și care e practica acolo. Nu va lipsi o degustare de produse”, a declarat, pentru forestmania.ro, prof. dr. ing. Crainic.